Social

Mai mulți profesori de la UTM au fost premiaţi la Gala Excelenţei Academice

video

Cei mai merituoşi profesori, cercetători ştiinţifici şi colaboratori de la Universitatea Tehnică au fost premiaţi astăzi intr-o Gală a Excelenţei Academice. Evenimentul a celebrat și cei 60 de ani de la fondarea universităţii.

ZFR

Universitatea Tehnică din Moldova are 11 facultăţi, trei institute de cercetare, un colegiu, mai multe centre de cercetare şi instruire, dar şi spaţii de creaţie precum FabLab şi Ziphouse.


ION BOSTAN, academician, ex-rector UTM: „Îmi pare foarte bine să constat că noua conducere a administraţiei nu a distrus ceea ce noi am început şi am promovat, dar au ştiut să consolideze, să dezvolte în continuare.”


SERGIU TRONCIU, decan, Facultatea de Design: „La ciclul întâi, Facultatea de Design are 636 de studenţi şi suntem mândri că suntem în continuă creştere, o dinamică pozitivă ceea ce face mai multă atractivitate aceşti 60 de ani foarte frumoşi, şase decenii ai Universităţii Tehnice.”

ZFR


DUMITRU CIORBĂ, decan, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică: „Şi în acest an avem un număr de 1200 de studenţi noi veniţi la această Facultate, care livrează servicii educaţionale de nivel european. Ne bucurăm foarte mult de acest număr, credem noi că toate activităţile noastre care le realizăm în domeniul educaţiei, cercetare sau va duce la ceea că ţara noastră va prospera.”


Universitatea Tehnică vrea să devină o institutie de invatamint modernă, in pas cu noile tehnologii dar cu accent pe performanța studentilor si profesorilor.


VIOREL BOSTAN, rector UTM: „Sunt trei ingrediente care definesc o universitate de succes: primul îngredient este absolventul facultăţii.
Al doilea element este corpul profesoral didactic şi de cercetare.
Şi al treilea element cheie al unei universităţi moderne este colaborarea internaţională.”


DAN PERCIUN, ministrul Educaţiei şi Cercetării: „Reputaţia UTM-ului şi lucrurile pe care le-a realizat în aceşti 60 de ani vorbesc de la sine. Eu cred că este imposibil de imaginat societatea Republicii Moldova, economia Republicii Moldova fără Universitatea Tehnică.”


Universitatea Tehnică a Moldovei a fost fondată în 1964 cu denumirea iniţială de Institutul Politehnic din Chişinău.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter