Tot mai mulți producători din domeniul panificației descoperă gustul autentic al pâinii cu maia. Este sănătoasă, nutritivă și consistentă, dar necesită o atenție aparte în procesul de preparare.
Marta Bivol, o tânără din Chișinău, este proprietara unei brutării artizanale din centrul orașului. A descoperit gustul pâinii pe bază de maia, încă din pandemie.
Are studii în economie, iar meseria de brutar a învățat-o din propriile experiențe. Primii săi clienți au fost membrii familiei.
Acum, coace pâine integrală în diverse combinații, precum cea cu făină integrală de speltă și semințe de dovleac, cu făină de grâu și malț de secară sau cu făină de porumb.
Întregul proces de preparare durează aproape 24 de ore, însă rezultatul final merită așteptarea. Pe lângă pâine, găsim și deserturi autentice.
Sergiu a fost primul angajat al brutăriei, după ce a revenit de la muncă în străinătate.
Nu produc în cantități mari, pentru nu a face risipă de alimente, ceea ce le recomandă și clienților.
Marta Bivol a reușit să-și pună pe picioare afacerea, datorită granturilor europene. Și chiar dacă a avut de înfruntat multe provocări, acestea au determinat-o să fie și mai bună în domeniul său.