Politic

Ultimele evoluții privind dosarul transnistrean, în discuții la „Punctul pe AZi”

post-img
Ultimele evoluții privind dosarul transnistrean, în discuții la „Punctul pe AZi”

Ambasadorul ucrainean cu misiuni speciale, Păun Rohovei, responsabil de dosarul transnistrean, vizitează a treia lună consecutiv Republica Moldova. Luni, vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul Rohovei și au abordat mai multe subiecte vizând ultimele evoluții în dosarul transnistrean și pașii pe care Chișinăul intenționează să-i întreprindă în viitorul apropiat. Oleg Serebrian a reiterat faptul că Guvernul moldovean nu va renunța la acțiunile menite să contribuie la readucerea graduală a regiunii transnistrene în câmpul constituțional al Republicii Moldova. “Chișinăului va evita escaladarea tensiunilor și va găsi soluții la toate problemele exclusiv pe cale pașnică”.

Jurnalistul Mădălin Necșuțu va dezvolta subiectul cu invitații săi: fostul membru CUC, Eduard Bumbac,  politologul de la București, Cristian Pârvulescu și analistul de politică externă, Mihai Isac.

Emisiunea este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 19.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, online pe pagina de Facebook dar și pe YouTube.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter