Actualitate

Primul laborator de tip SmartLab din Republica Moldova a fost inaugurat la Durleşti cu ajutor din România și Danemarca

Primul laborator de tip SmartLab din Republica Moldova a fost inaugurat la Durleşti cu ajutor din România și Danemarca

Primul laborator de tip SmartLab din Republica Moldova a fost inaugurat la Durleşti cu ajutor din România și Danemarca. Este un laborator digital inteligent, dotat cu software-uri educaționale și materiale de lucru esențiale în procesul de predare-învățare tip STEAM.

La Lceul Teoretic Hiperyon din Durlești sistemul  de invatamânt capătă noi dimensiuni de performantă. Tabla interactivă,  roboţii, imprimantele 3D, dar şi ochelarii pentru realitatea virtuala  fac parte in premieră din procesul educațional.

Elevii  iși vor putea valorifica creativitatea folosind tehnologii de utima  generatie. Ei vor putea invăța mai rapid si usor materiile școlare.

SmartLab  vine cu soluții interactive pentru toate materiile de studiu. Proiectul  a fost finantat de o companie din Danemarca și implementat de Asociația  INACO din România.

Experiența  și rezultatele din România demonstrează că acest tip de laborator este  un salt uriaș în viitor și oferă copiilor ocazia de a învăța si de a se  distra învățând. Laboratorul integrează și soluții pentru copiii cu  nevoi speciale, oferind un mediu de lucru sigur și prietenos.

La  inaugurare au fost prezenți directori de instituții, administrația  locala, reprezentanți ai ministerului şi, prin transmisiune online,  Ministrul Educației din România, Sorin Cîmpeanu.

SmartLab  își propune să dezvolte competentele digitale, esentiale meseriilor  viitorului. Proiectul a fost realizat printr-o donatie de aproximativ  90.000 de euro, făcută de Asociatia INACO, cu sprijinul unei companii  daneze.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter