Politic

Siegfried Mureșan: „Acordul de asociere cu UE a întărit economia R. Moldova și a adus beneficii concrete oamenilor din Moldova”

post-img
Eurodeputatul Siegfried Mureșan

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a menționat că acordul de asociere cu Uniunea Europeană, semnat acum 10 ani, a întărit economia Republicii Moldova și a adus beneficii concrete oamenilor din Moldova.

Potrivit acestuia, două treimi din exporturile moldovenești merg acum pe piața din Uniunea Europeană, iar produsele europene se găsesc pe piețele din R. Moldova mai ușor și la prețuri mai mici;

Totodată, europarlamentarul a precizat că Republica Moldova poate procura gaze naturale la prețuri avantajoase împreună cu alte țări europene;

„Uniunea Europeană pune la dispoziția Republicii Moldova fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea grădinițelor, școlilor, pentru compensarea facturilor la energie, pentru sprijinirea micilor întreprinzători și pentru alte măsuri de sprijin cu impact direct asupra bunăstării oamenilor.

La 10 ani de la semnarea Acordului de Asociere, intrăm împreună într-o nouă etapă: negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Republica Moldova va deveni stat membru al UE cu drepturi depline, iar, pentru a o pregăti acest lucru, vom crește și mai mult sprijinul european în următorii ani,” a transmis Siegfried Mureșan pe Facebook.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter