Sport

Valeriu Derevenciuc - „Cel Mai Puternic Om din Republica Moldova”

Valeriu Derevenciuc - „Cel Mai Puternic Om din Republica Moldova”

Valeriu Derevenciuc este "Cel Mai Puternic Om din Republica Moldova". Sportivul a demonstrat asta la turneul Gladiator Challenge, în care s-au duelat o sută de concurenți. Campionul a primit trofeul concursului dar și premiul de o sută de mii de lei.

La finalul celor 11 etape, Valeriu Derevenciuc s-a dovedit a fi marele câștigător al competiției Gladiator Challenge. Sportivul a demonstrat că are forță, rezistență, agilitate, dar și capacitatea de a lucra în echipă. În proba decisivă, Valeriu Derevenciuc s-a confruntat cu Daniel Brînză. Cei doi au avut misiunea de a rostogoli, de mai multe ori, un cauciuc greu de 150 de kilograme, să arunce la coș o minge de nouă kilograme, să ridice multe alte greutăți și, la final, să urce pe o instalație de câțiva metri înalțime. Valeriu Derevenciuc, care e ofițer la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, a încheiat primul toate sarcinile și a fost desemnat campion, în aplauzele publicului prezent în tribunele complexului "Chișinău Arena".



VALERIU DEREVENCIUC, campion, Gladiator Challenge: „- Ce faci cu trofeul, unde îl vei pune? – Sută la sută îl duc acasă. Va fi un exemplu pentru copilul meu. – Dar cu banii ce faci? – Din start, am promis că o parte din bani vor ajunge la cât mai multe familii nevoiașe."


Câștigătorul a primit trofeul concursului din mâinile lui Cătălin Moroșanu, care a fost invitatul special al evenimentului. Fostul pugilist român ar vrea să vadă o astfel de competiție și la el acasă.

CĂTĂLIN MOROȘANU, fost pugilist, România: „M-a impresionat absolut tot, organizarea, probele, show-ul. Bre, hai și în România, pentru că, cu siguranță, va avea același succes."

Vizibil dezamăgit pentru că a pierdut în finală, Daniel Brînză ne-a spus ce sarcină i-a pus probleme.

DANIEL BRÎNZĂ, sportiv: „Sincer să fiu, mi-a fost dificil să arunc la coș. În rest, am avut încredere în forțele proprii. Este trist când rămâi pe locul doi, dar viața nu constă doar din victorii."

Ceilalți participanți, care au ratat șansa de a ajunge în finală, nu s-au arătat dezamăgiți de rezultat. Ba chiar s-au arătat încântați de această experiență neobișnuită.

MIHAI DIACONU, sportiv: „Eram sigur în propriile forțe, dar și entuziasmat. Mi-a plăcut foarte mult tot ce s-a întâmplat în arenă."

NADEJDA CANȚER, luptătoare de kickbox: „Vreau să mai particip și nu doar eu. Toți suntem uimiți de ce a fost aici. Vrem să mai repetăm asta. A fost super."

DRAGOȘ MUSTEAȚĂ, organizator, Gladiator Challenge: „Am avut un drum lung, cu diferite obstacole, dar le-am trecut pe toate și am creat un show de excepție în Republica Moldova. În acest show am identificat "Cel Mai Puternic Om din Țară", care este Valeriu Derevenciuc."

Turneul Gladiator Challenge a constat din 11 probe care s-au desfășurat, timp de două zile, la complexul "Chișinău Arena". TVR MOLDOVA a fost parter media general al evenimentului, organizat în premieră in Republica Moldova.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter