Actualitate

Ambasadorul României la Chișinău, Excelența Sa, Cristian-Leon Țurcanu, precizări privind procesul electoral pentru alegerile europarlamentare

post-img
imagine simbol

La 9 iunie a.c. au loc alegerile pentru Parlamentul European, cetățenii români fiind invitați să își aleagă cei 33 de membri din România în Parlamentul European.

floare carpet

Potrivit ambasadorului României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, în Republica Moldova vor fi deschise la aceste alegeri 52 de secții de votare, dintre care 28 de secții în zona Centru (13 secții în Chișinău), 17 secții de votare în zona de nord și 7 în sudul Republicii Moldova, ceea ce reprezintă o creștere procentuală substanțială față de exercițiul electoral precedent. Reamintim că în anul 2019 au fost deschise un număr total de 36 de secții de votare în Republica Moldova.

„Cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; pașaportul diplomatic; pașaportul diplomatic electronic; pașaportul de serviciu; pașaportul de serviciu electronic; pașaportul simplu; pașaportul simplu electronic; pașaportul simplu temporar; în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar”, precizează Excelența Sa, ambasadorul României la Chișinău.


Mai multe informatii se gasesc aici:

Secții de vot

 

floare carpet
Secții de vot

 

Secții de vot

 

Secții de vot


https://chisinau.mae.ro/local-news/2123

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter