Actualitate

O femeie din Soroca îi ajută pe militarii ucraineni care luptă împotriva invaziei ruse

Ajutor pentru militarii ucraineni
Sursa video: TVR MOLDOVA

O femeie din Soroca îi ajută pe militarii ucraineni care luptă pentru independenţa ţării lor. Ea confecţionează lumânări pentru ca ostaşii să aibă lumină în tranşee. Pentru asta foloseşte borcane şi cutii metalice pe care le umple cu parafină.

Natalia Hroniuc are rădăcini ucrainene. În Ucraina trăieşte sora ei, chiar în localitatea Bucea, unde ruşii au comis atrocităţi de nedescris. Tatăl Nataliei este în Vinița. Pentru că Ucraina a rămas desori în pană de curent, femeia s--a gândit să le dea o mână de ajutor ucrainenilor, indiferent dacă sunt acasă sau pe front. A reuşit să adune materiale după ce a cerut ajutor pe rețelele de socializare.

Pe lângă lumânări, femeia pune și un mesaj ce exprimă susţinere şi solidaritate cu poporul ucrainean.

NATALIA HRONIUC, Soroca: „Doare foarte tare sufletul de război. Şi am decis să ajut soldaţii ucraineni, lumea, cu căldura lumânărilor, ca să ajutăm şi noi ca să vină mai repede victoria, şi să le spunem mulţumim că apără şi pe noi tot”.

Natalia Hroniuc roacă pe toți cei ce au cutii goale ce pot fi transformate în lumânări, să nu le arunce pentru că este dispusă să meargă pe la fiecare, să le adune. În ultimele luni, armata rusă a distrus cu rachete mai multe obiecte de infrastructură energetică a Ucrainei iar aproape toată ţara a rămas fără curent electric.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter