Recomandări

„Obiectiv Comun”: Securitatea aprovizionării cu energie, provocări

post-img
Obiectiv Comun

Războiul din Ucraina a generat preocupări legate de securitatea aprovizionării cu energie în regiune. Uniunea Europeană implementează măsuri de urgenţă cu privire la refacerea rezervelor strategice de gaze înainte de venirea iernii. Siguranța aprovizionării cu energie a devenit o prioritate și în dialogul Republicii Moldova cu UE. Conform Ministerului Energiei din România, ţara poate deveni independentă energetic şi un furnizor de securitate energetică în regiune, dar şi un coridor de transport pentru gazele şi energia verde din Marea Caspică.

Capacitatea de producţie şi de transport în sectorul energetic şi proiectele de interconexiune România - Republica Moldova sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. 

Invitaţii ediţiei sunt: ALEXANDRU SĂNDULESCU, înalt consilier UE în domeniul energiei; GEORGE SERGIU NICULESCU, secretar de stat Ministerul Energiei România; ANA OTILIA NUŢU, analist de politici publice în energie şi infrastructură Expert Forum România; DENIS TUMURUC, expert senior în energie Secretariatul Comunităţii Energetice Chişinău. 

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter