Social

Oamenii legii cer arest preventiv pentru șoferul în mașina căruia s-a urcat tânăra din Orhei dată dispărută. Procurorii au trei versiuni

Oamenii legii cer arest preventiv pentru șoferul în mașina căruia s-a urcat tânăra din Orhei dată dispărută. Procurorii au trei versiuni

Instituţiile de forţă continuă investigaţiile în cazul tinerei de 19 ani, din Orhei, care a urcat acum şase zile într-o maşină de ocazie, după care a dispărut fără urmă. Procurorii au venit cu primele versiuni şi cer arest preventiv pentru şoferul automobilului în care a urcat tânăra. Între timp, poliţiştii efectuează cercetări în satul bănuitului. Ultimele informaţii despre acest subiect ni le oferă Angelina Ungureanu.

Procurorii din Orhei examinează trei versiuni în cazul tinerei de 19 ani, care a urcat acum şase zile într-o mașină de ocazie și a dispărut fără urmă.

În primele două versiuni ar fi vorba de o crimă comisă de șoferul vehiculului dar în care ar fi implicate şi două grupuri diferite de persoane. A treia versiune se referă la un suicid.

În prezent, șansele ca tânără să fie în viață sunt mici, mai spun anchetatorii. Soferul maşinii a fost audiat, dar încearcă să-i ducă în eroare pe oamenii legii.

Procurorii au înaintat astăzi demersul prin care cer 30 de zile de arest în penitenciar pentru bărbatul de 45 de ani. Şedinţa de judecată va avea loc mâine

 Pe parcursul zile de astăzi, se fac cercetări în satul Chițcanii Vechi, din raionul Telenești, de unde este bănuitul. Totodată, poliţiştii şi experţii analizează imaginile camerelor de supraveghere, în încercarea de a afla ce întâmplat cu tânăra.

Anchetatorii mai spun că suspectul este fost poliţist şi angajat al Adminsitraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi că ar avea unele probleme psihice.

Precizăm că tânăra de 19 ani, însărcinată în aproape şase luni, e de negăsit de şase zile. Ultima dată a fost observată în timp ce urca într-o maşină de ocazie.

După patru zile, oamenii legii l-au reţinut pe şoferul automobilului, însă acesta refuza să colaboreze cu ei. În toate aceste zile, zeci de poliţişti şi voluntari s-au mobilizat şi au cautat-o pe fată în toată zona Orheiului.

Din nefericire, fără rezultat, deocamdată. Ana-Maria are 1 m 65 de centimetri înălțime, păr castaniu și ochi căprui. În ziua dispariţiei, purta pantaloni negri, tricou alb și o bluză neagră.

Persoanele care au văzut-o sau au alte informaţii sunt rugaţi să sune la Numărul Unic de Urgenţă 112.

Mai multe informații despre ancheta aflați din declarațiile procurorului de caz.

VASILE OANŢA, procuror de caz: „Am pornit o urmărire penală în comiterea şi săvârşirea infracţiunii privind articolul 164. Răpirea unei persoane de către mai multe persoane. A fost reţinută o persoană bănuită în cadrul cauzei penale respective. Noi considerăm că ne duce în eroare, deoarece declaraţiile sale contravin cu rezultatele măsurilor de invetsigaţie şi declaraţiile altor martori. La declaraţiile că a coborât din maşină, noi organul de urmărire penală avem suspiciunea că nu a coborât din maşină, dar a fost o deplasare în continuu. Concomitent lucrăm pe toate trei versiuni”.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter