Politic

Socialistul Vasile Bolea a mers în Israel unde s-a întâlnit cu fugarul Ilan Șor. Ce s-a discutat la Tel Aviv

Socialistul Vasile Bolea a mers în Israel unde s-a întâlnit cu fugarul Ilan Șor. Ce s-a discutat la Tel Aviv

Deputatul socialist Vasile Bolea confirmă că, împreună cu Victor Petrov și Alexandr Suhodolschi, s-au întâlnit cu fugarul Ilan Şor. Ei au discutat despre programul electoral din UTA Găgăuzia. Bolea susține că nu îşi va depune mandatul de deputat şi va rămâne deputat neafiliat. Între timp, Ilan Şor,condamnat la închisoare, continuă să dea indicaţii reprezentanţilor Adunării Populare din UTA Găgăuzia care au fost şi ei în Israel.

Pe Aerorportul Chişinău, deputatul Vasile Bolea a declarat că biletele pentru întâlnirea cu Ilan Şor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, au fost achitate de către Victor Petrov.

VASILE BOLEA deputat, BCS „:Am avut şi o întâlnire adevărat cu Ilan Şor. Ne-am întâlnit împreună cu Alexandr Suhodolschi și Victor Petrov, care a fost candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei să discutăm cu dânsul ca și lider al unui partid.”

Partidul Socialistilor i-a cerut lui Bolea să-și depună mandatul. Deputatul spune că va părăsi PSRM-ul, însă nu va abandona fotoliul de deputat și, cel mai probabil, va deveni parlamentar independent.

VASILE BOLEA deputat, BCS: „Vreau să vă spun că eu nu am să îmi depun mandatul. Partidului lui Ilan Şor nu am să mă alătur, deoarece viitorul acestui partid trebuie să fie decis de către Curtea Constituţională.”


Între timp, condamnatul Ilan Şor dă indicaţii din Israel. A postat o fotografie de la discuţiile cu preşedintele Adunării Populare din UTA Găgăuzia, Dumitru Constantinov, cu deputatul local Ilia Uzun şi activistul Mihail Vlah.

ILAN ȘOR, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE :"… Am reuşit să adoptăm o serie de decizii importante pentru realizarea programului electoral al Evgheniei Guţul. Sunt sigur că unind eforturile tuturor, vom construi în cel mai scurt timp un ținut de vis al Găgăuziei".

Îşi continuă vizitele şi Irina Vlah. Ea s-a intilnit cu preşedintele Republicii Tatarstan, cel interzis în Republica Moldova. Premierul Dorin Recean vrea ca autorităţile să i-a măsuri împotriva celor vinovați dar și a celor care îi susțin.

DORIN RECEAN prim-ministrul Republicii Moldova „:Criminalii vor fi pedepsiţi vor face închisoare, inclusiv cei care au contribuit ca aceşti criminali să perpetuie activitatea. Asta trebuie să spună justiţia, dar eu vreau să am grijă de faptul că instituţiile statului au instrumentele necesare să pedepsească orice comportament care face abatere de la lege.”

ION TĂBÎRŢĂ analist politic: „Ei nu pot fi traşi la răspundere doar pentru singur fapt că s-au întâlnit cu Ilan Şor. Dacă ar fi un dosar, dar nu cunosc dacă Ilan Şor este învinuit în vre-un dosar el personal că ar atenta la ordinea Constituţională şi la suveranitatea Republicii Moldova. 03:56 MUSCA 09:04 Dar dacă ulterior va fi un astfel de dosar, da”

După plecearea în Tel Aviv a celor doi deputaţi socialişti, Comitetul Executiv al PSRM a cerut excluderea lor din partid și din fracțiunea parlamentară.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter