Politic

MAEIE respinge acuzațiile Rusiei potrivit cărora R. Moldova împiedică pacificatorii ruși să ajungă în regiunea transnistreană

post-img
MAEIE
Sursa foto: imagine simbol

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene respinge acuzațiile Moscovei precum că Republica Moldova împiedică pacificatorii ruși să ajungă în regiunea transnistreană.

"Rotația militarilor în cadrul contingentului rus de pacificatori se desfășoară în conformitate cu un mecanism instituit cu scopul evitării riscurilor și asigurării unei circulații coordonate a personalului contingentului.

Țara noastră respinge acuzațiile lansate, cu mențiunea explicită că în cazurile de neautorizare a intrării anumitor militari ruși au fost legate de necorespundere cu criteriile stabilite în mecanism. Astfel, nu a fost permisă intrarea ofițerilor așa-numitului Grup Operativ al Trupelor Ruse, formațiune care se află ilegal pe teritoriul țării noastre și care încalcă statutul de neutralitate", se arată în mesajul MAEIE.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează poziția autorităților R. Moldova cu privire la necesitatea reluării necondiționate a procesului de retragere a trupelor ruse și depozitelor de muniții din Republica Moldova.

Anterior, Tiraspolul s-a arătat îngrijorat de ”modernizarea accelerată a armatei moldovenești” și a cerut întărirea contingentului rus de pe Nistru.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter