Actualitate

Academia de Ştiinţe din Republica Moldova, 63 de ani de la fondare

Academia de Ştiinţe din Republica Moldova, 63 de ani de la fondare

Ştiinţa este celebrată astăzi în Republica Moldova. Se împlinesc 63 de ani de la fondarea Academiei de Ştiinţe. Cu această ocazie, la Chişinău au fost invitaţi cercetători notorii din ţară şi de peste hotare.

Academia de Ştiinţe din Republica Moldova are o contribuţie importantă în dezvoltarea ţării, iar odată cu integrarea în UE, impactul ştiinţei va fi şi mai mare, susţine preşedintele instituţiei Ion Tighineanu.

ION TIGHINEANU preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei: În decursul istoriei, academiile au avut un rol crucial în promovarea gandirii critice, filosofice, cu un impact considerabil asupra dezvoltării educaţiei, ştiinţei şi culturii."

Un mesaj de felicitare a avut şi preşedintele Academiei de Ştiinţe a României, Ioan – Aurel Pop, care a vorbit despre relaţiile de colaborare intense între cele două instituţii.

IOAN-AUREL POP preşedintele Academiei de Ştiinţe a României: Împreună cu domnul preşedinte Ion Tighineanu, am reuşit o apropiere fără precedent între cele două academii, şi nădăjduim, ca în viitor, să fim împreună. La mulţi ani, Academia de Ştiinţe a Moldovei!"

La ceremonie a fost semnat şi un acord de colaborare între Academiile de Ştiinţe a Moldovei şi a Lituaniei.

JŪRAS BANYS preşedintele Academiei de Ştiinţe a Lituaniei: Sper că Academia de Ştiinţe a Moldovei va prospera, va deveni mai puternică. Este vitală existenţa Academiei, deoarece reunește cei mai buni oameni de știință și cercetători care contribuie la prosperitatea țării.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter