Sci-Tech

Chai masala, o băutură indiană tradițională

video

Un amestec de ceai negru, lapte și mirodenii, care încălzește corpul și mângâie papilele gustative.

INGREDIENTE:
- 200 ml apă
- 200 ml lapte
- 2 lingurițe de ceai negru
- 2-3 felii de ghimbir proaspăt
- 3-4 cuișoare
- 3-4 boabe de cardamom
- 1 baton de scorțișoară
- 2 boabe de piper negru
- 1 linguriță de zahăr sau miere

Originea Chaiului Masala datează din perioada colonială britanică, atunci când englezii au început cultivarea ceaiului în India. Inițial, indienii nu obișnuiau să bea ceai, însă comercianții locali au adaptat băutura pe gustul lor. Au adăugat condimente, lapte și zahăr, transformând-o într-un preparat mai bogat și aromat. Astăzi, masala chai a devenit o tradiție socială. În India, se servește la fiecare colț de stradă, fiind simbolul ospitalității și al momentelor de relaxare în familie sau între prieteni.

În multe familii indiene, ceaiul este considerat un gest de bun venit. Dacă intri într-o casă și ți se oferă o cană de chai, e un semn de ospitalitate și respect.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter