Politic

Deputatul Andrian Cheptonaru a anunțat ce legi urmează să fie adoptate de Parlament pentru consolidarea securității Republicii Moldova

Deputatul Andrian Cheptonaru a anunțat ce legi urmează să fie adoptate de Parlament pentru consolidarea securității Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova urmează să adopte în perioada următoare mai multe legi care ar trebui să contribuie la consolidarea rezilienței și a securității statului. Declarații în acest sens a făcut deputatul PAS, membru al Comisie securitate națională, apărare și ordine publică, Andrian Cheptonaru, în cadrul emisiunii Impact Global de la TVR Moldova.

„Pe domeniul consolidării securității naționale avem două proiecte de lege care se află pe agenda Parlamentului. E vorba de o lege cadru privind Serviciul de Informații și Securitate și legea privind activitatea contra-informativă și informativă externă. Sunt legi care reglementează mai multe lucruri din domeniul intelligence din R. Moldova. Vin să dea anumite împuterniciri Serviciului de Informații și Securitate în apărarea intereselor naționale și a securității de stat”, a spus Andrian Cheptonaru.

Amintim că anterior președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că spionajul ucrainean a intrat în posesia unui plan al Federației Ruse de a distruge Republica Moldova.

Întreaga emisiune poate fi urmărită mai jos.

author-img_1

Constantin Uzdris

Editor