Tot mai mulți preferă înghețata sănătoasă, care nu conține aditivi, coloranți și cu un termen mare de valabilitate. Valeria Avram și-a dorit să aducă la Chișinău gustul autentic al desertului italian și a reușit.
VALERIA AVRAM antreprenoare: Ideea ne-a apărut în pandemie pentru că anterior noi călătoream foarte mult și, când ne-am oprit și toată lumea s-a oprit acasă, ne-am dat seama că noi mâncăm mai multă înghețată în călătorii… înghețată artizanală la noi acasă. Cea mai bună înghețată a mâncat-o la Parma.
VALERIA AVRAM antreprenoare: Și am aplicat pentru a obține franciza și am primit acordul și deja ne-am apucat de lucru propriu-zis. Ne-am deschis pe data de 7 august 2022 și de atunci da, activăm zi de zi.
Deliciul e preparat zilnic, încă de dimineață. Conține doar ingrediente naturale și trebuie consumat în cel mult 3 zile.
VALERIA AVRAM antreprenoare: În fiecare dimineață preparăm 20 de tipuri de înghețată. Ele sunt preferate diferit de consumator, pentru că, de exemplu, avem înghețată fără zahăr, care sunt preferate… și copiii preferă deja ciocolata sau căpșunele. Înghețată de ieri nu avem… indiferent dacă este vară – iarnă.
În bucătăria gelateriei, Ion, fratele Valeriei, se ocupă de producere.
ION MIRON: La înghețata de fistic avem bază pasteurizată de lapte proaspăt, frișcă, ce este la noi primordial. Înghețata nu conține lapte praf sau ou sau smântână… căpșună sau piersică. Nu este nimic complicat. Este bază de lapte… câtă înghețată să pregătim.
ION MIRON: Amestecul lichid al înghețatei de fistic se adaugă în mașina de înghețată. Acuma suntem la procesul de amestecare a ingredientelor și putem da startul procesului. Pentru fiecare înghețată în parte avem 30 de minute de pregătire… și se pregătește din nou.
După jumătate de oră, înghețata e gata. E turnată în recipiente speciale și păstrată la temperaturi joase.
ION MIRON: Înghețata se extrage într-un vas special, răcit într-un frigider foarte facil, la temperatura de -25, iar apoi este la fel trecută prin frigider… prin glicol.
Vara e cel mai potrivit timp pentru o înghețată proaspătă, naturală și delicioasă.