Actualitate

Evghenia Guțul pozează cu Vladimir Putin. Deputat: Criminalii se înțeleg bine unii cu alți

post-img
Evghenia Guțul pozează cu Vladimir Putin

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, făcută în marja Festivalului mondial al tineretului, organizat în orașul Soci. Guțul menționează în comentariul de sub fotografie că a discutat cu liderul de Kremlin despre „probleme regionale și geopolitice complexe, al căror epicentru este Găgăuzia”. Potrivit deputatului Radu Marian, care a venit cu o reacție, „criminalii se înțeleg bine unii cu alții”, transmite IPN.

„L-am informat pe Vladimir Vladimirovici despre fărădelegile autorităților din Moldova, care se răzbună pe noi pentru poziția noastră civică și pentru loialitatea față de interesele naționale. Chișinăul ne ia pas cu pas împuternicirile, limitează bugetul, încalcă drepturile legale, provoacă instabilitate și destabilizare în Găgăuzia și în toată țara. Liderul rus a promis că va acorda Găgăuziei și poporului găgăuz susținere în apărarea drepturilor noastre”, precizează Evghenia Guțul.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, a declarat că se confirmă a câta oară că „regimul criminal al lui Putin susține în Moldova principala grupare criminală a țării, în frunte cu Șor, care a furat miliardul”. „Putin ar vrea ca țara noastră să fie condusă de niște hoți. Moldovenii nu vor permite asta”, mai menționează parlamentarul.

Anterior, în contextul vizitei bașcanului în Federația Rusă, vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman, a declarat că „membra grupării criminale Guțul se duce în Rusia să se închine”. „Ea, de fapt, nu Rusia o iubește, căci ar fi fost oripilată de uciderea unui rus – Navalnîi și de terorizarea multor ruși care își apără drepturile umane. Ea iubește dictatura și teroarea, pe care vrea, cu șeful ei Șor, să le aducă și în Moldova”, a mai spus Doina Gherman.

Evghenia Guțul a candidat pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia din partea partidului declarat vara trecută neconstituțional și care era condus de politicianul fugar, Ilan Șor, condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare. Campania electorală a alegerilor s-a desfășurat pe fondul unui șir de percheziții în cadrul acțiunilor penale în legătură cu finanțarea ilegală a partidului și coruperea alegătorilor.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter