Justiție

Magistraţii au emis un mandat de arest pentru 30 de zile, în lipsă, pe numele lui Vlad Plahotniuc

Plahotniuc Arestat
Sursa video: TVR MOLDOVA

La solicitarea procurorilor anticorupţie, magistraţii au eliberat un mandat de arestare pentru 30 de zile, în lipsă, pe numele lui Vlad Plahotniuc. Cererea s-a făcut în dosarul "MetalFeros".

MARIANA CHERPEC purtător de cuvânt, Procuratura Generală: „Imediat urmează să fie întocmite toate procedurile necesare şi să fie transmise toate materialele pentru anunţarea acestui în căutare internaţională. Din cauza acestui mandat de arest nu era posibilă anunţarea în căutare internaţională. Dacă se acceptă căutarea internaţională pot fi demarcate procedurile pentru extrădarea acestuia.”

LUCIAN ROGAC, avocatul lui Vlad Plahotniuc: „Cu siguranţă vom contesta încheierea de astăzi privind aplicarea măsurii preventive, ori o considerăm neîntemeiată şi ilegală. Mîine la prima oră o să fac cunoştinţă cu încheierea dea stăzi şi în următoarele zile o să contest.”

Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Fostul lider democrat a plecat din R. Moldova în iunie 2019, după ce partidul pe care-l conducea, PDM, a cedat guvernarea unei coaliții formate din Blocul ACUM și PSRM, destrămată în noiembrie 2019. Ulterior plecării lui Plahotniuc din R. Moldova, pe numele acestuia au fost pornite mai multe cauze penale. 

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter