Politic

MAEIE vrea să reducă numărul de diplomaţi basarabeni care muncesc la ambasada Rusiei şi Regatului Țărilor de Jos

MAEIE vrea să reducă numărul de diplomaţi basarabeni care muncesc la ambasada Rusiei şi Regatului Țărilor de Jos

Autorităţile de la Chişinău vor să reducă numărul de diplomaţi basarabeni care muncesc la ambasadele Federaţiei Ruse şi Regatului Țărilor de Jos. Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat pentru consultări de Ministerul de Externe al Republicii Moldova.

MIHAI MÎŢU secretar general, MAEIE: „Am venit cu această iniţiativă pentru că Ministerul de Externe evaluează permanent care este nivelul de activitatea al Misiunilor Diplomatice şi aşa cum noi asistem la o schimbare periodică a volumului de lucru care este realizat de către funcţionarii noştri diplomatici ne reorientăm spre acele destinaţii, acele state unde vedem această necesitatea de a suplini capacităţiel noastre funcţioanle.”

La misiunea diplomatică a Republicii Moldova în Federaţia Rusă vor fi reduse cinci funcţii, iar personalul va fi distribuit la ambasadele din alte state. Potrivit secretarului general al Ministerului de Externe, reorganizarea are ca scop optimizarea capacităţile reprezentanţelor diplomaţice ale Republicii Moldova în alte state.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Editor