Social

Ambasadorul României Cristian-Leon Țurcanu, alături de cel de-al doilea grup de profesori din R. Moldova care vor pleca în România pentru perfecționarea limbii române

post-img
Ambasadorul României Cristian-Leon, alături de cel de-al doilea grup de profesori din R. Moldova care vor pleca în România pentru perfecționarea limbii române

Astăzi a avut loc evenimentul la care a participat cel de-al doilea grup de profesori din UTA Găgăuzia, raioanele Dubăsari, Taraclia, Cahul și mun. Bălți, care vor pleca în România pentru a urma cursuri de limba și literatura română. Ambasadorul României în R. Moldova Cristian-Leon Țurcanu a fost prezent la eveniment și le-a dorit profesorilor o călătorie utilă.

„Azi dimineață am avut placerea să salut pe cei 53 de profesori din Găgăuzia, Cahul, Bălți și Transnistria care vor participa în urmatoarele săptămâni la cursuri intensive de perfecționare a limbii române, găzduite cu generozitate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași .

Aceste cursuri reprezintă etapa a doua a unui proiect inițiat de Ambasada României în Republica Moldova, cu sprijinul unor universități de prestigiu din România, prin care cadre didactice și universitare de pe acest mal al Prutului beneficiază de programe de perfecționare de limba și literatura română, ” a scris pe pagina sa de Facebook, Ambasadorul României.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a declarat în cadrul evenimentului că la moment se lucrează la inițierea unui nou proiect care să se adreseze nu doar profesorilor de limba și literatura română, ci și profesorilor care predau alte materii în limba română:

„Vă urez drum bun într-o călătorie care va fi nu doar plăcută, ci și utilă. Este un proiect care a fost inițiat la Ambasadă, cu susţinerea Preşedinţiei Moldovei, în urma vizitelor pe care le-am efectuat în diverse școli din Republica Moldova și ca rezultat al discuțiilor cu profesorii și directorii acestor scoli, cunoscând astfel nevoia care există de a vă perfecționa în domeniul în care lucrați. Am plăcerea să vă spun că lucrăm la inițierea unui noi proiect sprijinit de Ministerul Educației de la București care să se adreseze nu doar profesorilor de limba și literatura română, ci și profesorilor care predau alte materii în limba română”, a explicat ambasadorul.

Ambasadorul României Cristian-Leon Țurcanu

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter