Politic

Cine i-a propus lui Mihai Popșoi să preia fotoliul de la Ministerul de Externe? "Când doamna președinte îți propune o funcție în Guvern, nu prea ai multă marjă de manevră"

post-img
Mihai Popșoi

Noul ministru de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popşoi, spune că a primit propunerea pentru noua sa funcție de la președintele Maia Sandu, împreună cu prim-ministrul și toți colegii din partid. Declarația a fost făcută de ministru, în cadrul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.

"Propunerea a venit, firește, de la doamna Președinte, împreună cu domnul prim-ministru, la fel, convenită cu toți colegii din partid. Este un consens vizavi de această poziție, această asumare, acest portofoliu. Pe această cale doresc să îi mulțumesc domnului Nicu Popescu și întregii echipe de la Ministerul de Externe care sunt profesioniști", a declarat noul șef al diplomației de la Chișinău.

Totodată, ministrul spune că nu cunoaște despre alte candidaturi.

"Probabil mai bine va fi să întrebați domnia Sa (președintele Maia Sandu)", spune Mihai Popşoi.

Totodată, ministrul susține că nu i-a fost greu să decidă dacă să lase funcția din Parlament și să vină la Guvern.

"Fiind vicepreședinte al partidului, nu că nu mi-am dorit funcția, dar nu aveam de ales în sensul în care sunt vicepreședinte al partidului de guvernare și atunci când doamna președinte vine și îți propune o funcție în Guvern, nu prea ai multă marjă de manevră. De aceea mi-am asumat și sunt sigur că împreună cu toată echipa atât de la Parlament, Guvern și Președinție, mai cu seamă împreună cu colegii de la Ministerul de Externe vom îndreptăți așteptările atât a doamnei președinte, cât și a tuturor celorlalți colegi", precizează șeful diplomației de la Chișinău.

Amintim că pe 24 ianuarie, Nicu Popescu a renunţat la funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene. În locul lui a fost numit vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi.

Ediţia emisiunii "Punctul pe AZi” de la TVR Moldova poate fi urmărită mai jos.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter