Extern

Germania confirmă că va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina

post-img
Germania confirmă că va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina

Ucraina are nevoie urgentă de tancuri, nu de promisiuni, spune Volodimir Zelenski. În mesajul său de azi noapte, el îi ceartă pe aliații occidentali. Le reproșează că se gândesc prea mult dacă să trimită sau nu armament și tehnică grea de luptă țării sale. Mesajul a fost lansat la finalul unei zile în care presa din Germania a scris că Olaf Scholz ar fi decis să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina și să permită și altor țări să facă acest lucru. Iar CNN susține că subiectul va fi dezbătut, astăzi, în Parlament. Între timp, președintele Zelenski avertizează în privința unui nou atac al Rusiei în regiunea Donbas.

Guvernul german tocmai a confirmat că decizia de a trimite 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina a fost anunțată de cancelarul Scholz în cadrul unei ședințe de cabinet de miercuri dimineață.  

De asemenea, Germania va aproba și exportul  pe frontul din Ucraina a tancurilor Leopard 2 deținute de către alte țări terțe, scrie BBC News.

Prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, a salutat această decizie, declarând că va „întări puterea defensivă de foc a Ucrainei”.

„Împreună, ne accelerăm eforturile pentru a ne asigura că Ucraina câștigă acest război și asigură o pace durabilă”, a scris el pe Twitter.

 

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter