Social

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a deschis o creşă prin care oferă ajutor femeilor aflate în situații dificile

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a deschis o creşă prin care oferă ajutor femeilor aflate în situații dificile

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei face un nou gest lăudabil și a deschis o creşă prin care oferă ajutor femeilor aflate în situații dificile. Beneficiari vor fi, în special, copiii de la Centrul Maternal "În braţele mamei", dar şi cei proveniți din familii social-vulnerabile din Chişinău.

Problemele sociale în rîndul tinerelor mame sunt multiple și complexe. Divorțul, violența domestică, condiții sociale precare sau chiar propria familie. Unele găsesc refugiu şi protecţie la Centrul Maternal "În braţele mamei" al Misiunii Sociale Diaconia. Tinerele mame pot să-şi crească acolo în linişte copilul la noua creșă.

Noua creșă oferă condiții excelente pentru 16 copii.

MIHAELA BELEI coordonator program, Centrul Maternal "În braţele mamei": „Este dotată absolut cu tot necesarul şi este adaptată pentru vârsta mica a copiilor. Avem numărul de angajaţi potriviţi pentru numărul de copii şi o să avem până la 16 copii în creşă”.

IGOR BELEI, director, Misiunea Socială "Diaconia": „Vom fi cei care vom sprijini familiile tinere, să aibă o soluţie, un spaţiu educational, timp în care ei pot să muncească, să aibă o viaţă active. Pot să facă alte activităţi de integrare socială. Doar aşa noi putem să sprijinim familiile oferind spaţiu sigur şi un spaţiu în care copii cresc frumos”.

Creşa va funcţiona după metoda Pikler, care le permite celor mici să-şi dezvolte personalitatea şi creativitatea.

ANA BORDOS-BOLDIŞOR, fondatoare, pedagogia Pikler: „În ce constă pedagogia Pikler. Vorbim de mişcarea autonomă a copilului în timpul şi spaţiul corespunzător vârstei sale. Vorbim de îngrijirea bazată pe relaţie. Actorii educaţionali au grijă cu multă afecţiune şi iubire de copilaşii care vin aici”.

Creșa Misiunii Sociale Diaconia a fost sfinţită de un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Basarabiei, Petru.

ÎNALTPREASFINŢITUL PETRU, Mitropolitul Basarabiei: „Aici copii vor fi educaţi, cei care nu ştiu carte sau care nu ştiu să citească să-I înveţe. Să aibă o educaţie civilizată şi creştină”.

Creşa este destinată copiilor cu vârste între 6 luni și trei ani şi va funcţiona de la ora 8 până la 18.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter