Actualitate

Mihai Popșoi: „România este principalul avocat al R. Moldova nu doar la Bruxelles, dar și în toate statele europene”

post-img
Mihai Popșoi

România este principalul avocat al Republicii Moldova nu doar la Bruxelles, dar și în toate statele europene. Declarația a fost făcută astăzi de vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, în timpul unor discuții cu presa, informează MOLDPRES.

Șeful diplomației moldovenești a prezentat proiectele realizate în Republica Moldova cu sprijinul României.

„Relații cu România sunt foarte strânse. Sprijinul ce vine din partea României este greu e subestimat, mă refer atât la agenda europeană, cât și la proiectele de infrastructură aflate în derulare. Este vorba de interconexiunea energetică, astfel încât să nu depindem nici de Gazprom și nici de Cuciurgan. Această interconexiune reprezintă integrarea țării noastre în piața energetică a UE. În acest mod vom reduce dependența în care am trăit timp de peste 30 de ani. Alte proiecte importante de infrastructură vizează construcţia şi reparaţia podurilor de peste Prut. Suntem recunoscători pentru acest sprijin generos din partea României”, a spus Mihai Popșoi.

De asemenea, oficialul s-a referit la ajutorul, în valoare de 2 milioane 500 mii euro, oferit recent de România pentru reconstrucția capitală a căminului studențesc nr. 3 al Universității de Stat B.P. Hașdeu din Cahul și peste 2 milioane euro pentru dotarea cu mijloace speciale instituțiilor de forță.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter