Actualitate

Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a României, în dialog cu Mitropolitul Basarabiei

post-img
vizită

Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a României, cea de-a patra fiică a Regelui Mihai I și a Reginei Ana, a vizitat astăzi sediul Mitropoliei Basarabiei, relatează InfoPrut.ro.

„Într-un dialog constructiv și plin de semnificație istorică, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Petru a discutat cu Alteța Sa Regală despre subiecte importante, precum: filantropia, educația, spiritualitatea și cultura poporului român de pretutindeni. Această întâlnire demonstrează relația strânsă dintre Casa Regală a României și Biserica Ortodoxă Română din Basarabia, instituții care contribuie la consolidarea unității comunității noastre”, menționează Mitropoliei Basarabiei.

În cadrul discuției au fost aminți credincioșii din diaspora, vorbindu-se și despre proiectele umanitare desfășurate în lumina războiului din Ucraina, dar și despre proiectele sociale derulate în satele din Republica Moldova.

Printre întrevederile Alteței Sale Regale se numără și cea cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și ministrul Culturii, Sergiu Prodan, dar și cu studenții și cadrele didactice din cadrul Universității de Stat a Moldovei.

În perioada 17-21 septembrie, Alteța Sa Regală Principesa Sofia se află într-o vizită în Republica Moldova.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter