Sport

Spectacol de zile mari la Campionatul Republicii Moldova la Motocross

Campionatul Republicii Moldova la Motocross
Sursa video: TVR MOLDOVA

A fost spectacol de zile mari la Campionatul Republicii Moldova la Motocross. 75 de sportivi autohtoni dar şi din Ucraina şi-au măsurat forţele la cea de-a patra etapă a competiţiei desfăşurată pe traseul de la Schinoasa.

Cea mai aşteptată a fost cursa comună de la seniori și categoria de vârstă de până la 23 de ani. Primul la finish a ajuns Mihail Golovicichin, de doar 15 ani.

MIHAIL GOLOVICICHIN, motociclist: „Sunt foarte bucuros că am câştigat, dar am lăsat toate puterile aici. Traseul este superb, dar se distruge repede, în special pantele, şi astfel devine greu de parcurs”.

Pe lângă traseul complicat, sportivii au avut de suferit şi din cauza prafului.

SERGHEI CINCHIVSCHI, motociclist: „Cum a fost cursa, să ne povestiţi. Foarte greu, că e prea cald şi mult praf este”.

Pentru Vasile Curoş, din Ucraina, cursa nu a fost cu noroc. Sportivul a ratat podiumul din cauza unei căzături.  

VASILE CUROŞ, motociclist, Ucraina: „Aproape de finalul traseului am căzut din cauza că mi-a alunecat roata din faţă. Băieţii au plecat înainte, am încercta să-i ajung, dar nu mi-a ajuns încă un cerc ca să ajung pe locul trei”.

VICTOR GOLOVICICHIN, preşedintele Federaţiei de Motocross: „Sunt sportivi puternici. Sunt printre liderii campionatului Ucrainei şi suntem bucoroşi de o asemenea concurenţă. Dacă ar putea pe viitor să mai vină la competiţiile noastre, ar fi super”.

Tot astăzi, s-a desfășurat şi o cursă de ATV-uri.

„E un sport extraordinar. Aici e multă muncă, ult efort. Întradevăr trebuie să ştii. Mă uit la băieţii ăştia, sunt nişte curajoşi adevăraţi. Foarte super, este fain. Am venit nu demult. Aţi mai fost la asemenea competiţii? Am fost cu 4 ani în urmă”.

Peste o săptămână, pe 5 iunie, sportivii din Republica Moldova vor participa la Open-ul României la Motocross, organizat la Zărneşti.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter