Economic

Președintele ARIR, Daniela Șerban: Aderarea României la Uniunea Europeană a adus avantaje și economiei Republicii Moldova

Președintele ARIR, Daniela Șerban: Aderarea României la Uniunea Europeană a adus avantaje și economiei RAepublicii Moldova

Integrarea României în Uniunea Europeană a stimulat dezvoltarea economică a Republicii Moldova. De această părere este Daniela Șerban, Președintele Asociației Române pentru Relația cu Investitorii. Declarația a fost făcută în cadrul Emisiunii „Impact Global” de la TVR MOLDOVA.

„În primul rând, Republica Moldova este la granița Uniunii Europene, deci primul avantaj este cel al localizării. Am beneficiat a o întărire a securității la granițele UE, dacă este să ne referim la o primă ramură.

O a doua ramură este cea în care UE reprezintă o poartă de intrare a produselor din Republica Moldova, fie colaborând cu România direct, fie plecând din România mai departe.

Practic, dezvoltarea economică a României a tras după ea și o dezvoltare economică a Republicii Moldova. Aici putem vedea tot mai multe ramuri ale economiei care s-au dezvoltat - fie că vorbim de comerț, industrie sau piața financiar- bancară”

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos:

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter