Sport

Luptătorii de Taekwondo, în acțiune la Chișinău

Luptătorii de Taekwondo, în acțiune la Chișinău

Campionatul de Taekwondo din Republica Moldova a reunit astăzi, la Chişinău, 350 de sportivi. Aceștia au demonstrat o serie de procedee și tehnici de luptă iscusite. Campionii vor fi convocați în lotul naţional, pentru a evolua pe arena internațională.

Participanţii şi-au demonstrat abilităţile în două probe. Mai întâi, sportivii au prezentat cât de bine posedă tehnica de luptă, apoi au aplicat-o în practică.

ADRIAN SĂU, JURNALIST TVR MOLDOVA: „Pe acest tatami se desfăşoară concomitent patru dueluri. Fiecare luptă este urmărită, cu atenţie, de către cinci arbitri, care ulterior determină învingătorul bătăliei."

Şi cei mai mici au luptat, doar că au folosit... bastonul. Aceasta este metoda prin care pot concura, fără a se accidenta.

SEBASTIAN ŢURCAN, luptător: „- De ce ai îndrăgit acest sport?

- Pentru că mă face sănătos.

- Doar pentru asta?

- Şi să pot să mă apăr de la alţii."

Veniţi din diferite localităţi ale Republicii Moldova, luptătorii de taekwondo s-au prezentat la turneul naţional cu un scop bine determinat - medalia de aur.

MIRELA MALIC, luptătoare: „- Care este obiectivul tău la acest turneu?

- Evident, vreau să câştig şi să dau tot ce am mai bun."

DANIEL POSTICĂ, luptător: „- Fiecare are un plan. La fel, am şi eu unul. Vom vedea deja ce voi reuşi.

- În ce constă planul tău?

- Să nu renunţ şi să merg înainte."

Sportivii care au dat dovadă de tărie de caracter şi o tehnică de luptă impresionantă s-au ales cu un loc pe podiumul de premiere. Mai mult decât atât, ei au primit şi şansa de a reprezenta Republica Moldova la turneele de anvergură.

SERGIU BALAN, preşedinte, Federaţia de Taekwondo din Republica Moldova: „Evident, este şi o preselecţie. La sfârşit de iulie este programat Campionatul Mondial, în Kârgâzstan. De aceea, acum este un moment potrivit pentru a face o preselecţie."

ARIANA COTOROBAI, luptătoare: „- Ar fi super dacă voi ajunge în lotul naţional.

- De ce?

- Îmi place extrem de mult acest sport şi vreau să mă realizez în el."

ALEX NANI, luptător: „Dacă depun multă muncă şi efort, garantat pot ajunge în lotul naţional."

La Campionatul de Taekwondo din Republica Moldova au participat aproximativ 350 de sportivi. Evenimentul s-a defăşurat la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport din Chişinău.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter