Politic

Parlamentul Republicii Moldova a votat Rezoluția Adunării populare "Moldova Europeană", adoptată în 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău

Parlamentul Republicii Moldova a votat Rezoluția Adunării populare "Moldova Europeană", adoptată în 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău

Parlamentul Republicii Moldova a votat Rezoluția Adunării populare "Moldova Europeană", adoptată în 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale din Chisinau. Documentul a primit votul favorabil a 55 de deputați în ședința de ieri. Potrivit hotărârii, se declară calea ireversibilă de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate naţională al Republicii Moldova. În replică, reprezentanţii opoziţiei au declarat că opinia cetățenilor privind integrarea în Uniunea Europeană trebuie consultată la referendum.

LILIAN CARP deputat PAS: „Moldova a început să aibă prieteni. Eram izolaţ.  Noi vrem să trăim în UE, unde sunt respectate valorile umane. Unde valorile umane sunt superioare oricăror ambiţii unui dictator.

DIANA CARAMAN deputat BCS: „Dacă guvernarea vrea într-adevăr să afle părerea poporului şi nu doar a celor 2% care au fost la Adunare, de ce nu organizaţi un referendum?”

VLAD BĂTRÂNCEA deputat BCS, vicepreşedintele Parlamentului: „Aţi câştigat un mandat pe care-l confundaţi cu un referendum. Noi trebuie să avem calea noastră, să avem plan foarte clar pentru cetăţenii RM. Ca atunci când vom ajunge la etapa de referendum, dacă vom fi invitaţi în UE să avem cetăţeni capabili să aprobe astfel de decizii”

MIHAIL DRUŢĂ deputat PAS: „Ştefan cel Mare zicea că Moldova e poarte creştinătăţii. Astăzi un stâlp al porţii cu jumătate de poartă este în UE, alt stâp cu jumătate de poată e ghemuit în partea de răsărit unde-i război. Cine are dreptul să ne împiedice să fim cu cealaltă jumătate de poartă, să fim în Uniunea Europeană”

author-img_1

Cristian Sava

Reporter