Sci-Tech

O rețetă rapidă și sănătoasă: Sparanghel gratinat cu parmezan

post-img
imagine

Sparanghelul, fiind un super aliment de sezon, bogat în nutrienți, sparanghelul e ingredientul potrivit pentru cei care caută rețete rapide, sănătoase, şi mai ales cu un gust deosebit. Să vedem rețeta, ca să aflîăm cum îl gătim corect, pentru a păstra toate aromele și beneficiile sale nutritive.

BETTY TURCULEŢ, jurnalistă TVR Moldova: Salutare prieteni. Astazi vin la voi cu o curiozitate. Stiati ca sparanghelul e, fără îndoială, una dintre cele mai ușor de gătit legume? Aveti nevoie doar de două ingrediente, și nu-l prăjiți, ci doar îl încălziți ușor pe tigaie – iar în câteva minute e gata. Astăzi îl pregătim exact ca în rețeta lui Gordon Ramsay: simplu, rapid și super gustos. Să începem. INGREDIENTE: - o legătură de sparanghel (verde, proaspăt); - o lingură de ulei de măsline sau 10-15 g unt; - sare; - piper; - lămâie.

Atenţie mare! Dacă gătiţi prea mult sparanghelul, își va pierde culoarea și textura crocantă. Așa că nu-l lăsaţi prea mult pe tigaie sau în oală. Această rețetă poate fi gătită și la cuptor, la 80°C, timp de 10-12 minute, la fel doar cu ulei, sare piper și sparanghel.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter