Social

Orchestra Inspectoratului de Carabinieri din Republica Moldova, invitată la un faimos festival din oraşul francez Chalon-sur-Saône

video

Asigură nu doar ordinea publică, dar şi buna dispoziţie. Vorbim despre angajaţii Orchestrei Inspectoratului de Carabinieri din Republica Moldova, invitaţi la un faimos festival din oraşul francez Chalon-sur-Saône. Carabinierii basarabeni vor cânta alături de colegii lor din alte state europene, în faţa unui public de 6000 de oameni.

Instrumentiştii Orchestrei Inspectoratului de Carabinieri "Model", de pe lângă MAI, au făcut astăzi ultimele repetiţii înainte de a porni spre Franţa. În Chalon-sur-Saône, artiştii vor evolua alături de mai multe orchestre militare din Europa. Vor face spectacol inclusiv pe străzile oraşului, unde vor defila kilometri întregi sub privirile trecătorilor, în cadrul unui tradiţional carnaval.


OLEG CAZACU, locotenent-colonel, şef, Direcţia Ceremonial-Militară: „Vom avea muzică din repertoriul naţional. Apoi vor fi melodii din patrimoniul universal, va fi muzică de Mozzart, de George Bizet, de Joe Dassin”.


OLEG CAZACU, locotenent-colonel, şef, Direcţia Ceremonial-Militară: „Este un public destul de numeros, peste 6000 de spectatori. Este foarte interesant şi frumos când cântă împreună cu orchestra un public aşa mare. Noi ne vom strădui să promovăm imaginea doar pozitivă a Inspectoratului General de Carabinieri şi a Ministerului Afacerilor Interne, aşa cum o facem întotdeauna”.


Până a ajunge în Franţa, artiştii vor avea de parcurs un drum lung, de peste 2500 de kilometri, cu autocarul.


MIHAI TONU, ofiţer superior, Orchestra ,,Model": „Suntem pregătiţi, ne simţim bine, pentru că am muncit pentru asta şi suntem încrezuţi în noi. Prin această evoluţie, vom îmbina arta muzicală cu cea militară. Publicul îi place foarte mult şi apreciază ceea ce facem noi”.



VIOREL ERHAN, sergent, Orchestra ,,Model": „Repetăm în toată ziua, de două-trei ori pe zi, cam de vreo lună de zile. Nu este pentru prima dată, am mai participat la acest eveniment, a fost foarte frumos, emoţii pozitive, am fost cei mai buni. Sperăm că şi de data asta vom fi cei mai buni”.


Carnavalul de la Chalon-sur-Saône este deja o tradiţie a Franţei. Pe lângă orchestrele militare, participă sute artişti care se vor deghiza în diverse personaje şi vor defila pe străzi. Orchestra din Republica Moldova este invitată pentru a treia oară, iar în 2020, basarabenii au deschis grandiosul festival.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter