Actualitate

Proteste pro și contra lui Igor Dodon, în fața casei de lux din Chișinău a acestuia

Proteste pro și contra lui Igor Dodon
Sursa video: TVR MOLDOVA

Unii au protestat, alţii au jubilat. Zeci de oameni s-au adunat în faţa casei de lux, din Chişinău, a fostului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, chiar în timpul percheziţiilor desfăşurate de procurori, ofiţerii CNA şi SIS. În timp ce unii au venit cu vin spumant şi flori, alţii au cerut dreptate pentru Dodon. Un protest a fost organizat şi în faţa Parlamentului. Reţinerea fostului preşedinte a fost comentată de mai mulţi politicieni de la Chişinău.

De dimineaţă, casa fostului preşedinte al Republicii Moldova a fost împânzită nu doar de procurori, ofiţeri CNA şi SIS,  ci şi de zeci de oameni simpli. În timp ce unii şi-au arătat susţinerea  faţă de Igor Dodon, alţii au venit cu spumant şi au declarat că abia  aşteaptă să fie reţinut.

La un moment dat, cele două tabere s-au luat la ceartă.

Aşa că a fost nevoie de intervenţia carabinierilor.

Un protest de susţinere a lui Igor Dodon a fost organizat, astăzi, la Parlament, de colegii de partid ai socialistului. Unii au venit cu pancarte pe care era scris "Nu capturării statului".

VLAD BATRÎNCEA, deputat BCS: „Noi am fost acei care primii am semnalizat că se fură miliarde din  sectorul bancar, primii cei care au semnalizat că se fură întreprinderi  de stat. Şi niciun dosar de rezonanţă nu a avut finalitate. În schimb ei astăzi,  propun întregii societăţi un show de prost gust”.

La un moment dat, la protestul organizat de PSRM au venit mai mulţi unionişti. Unii aveau în mână câte un pahar cu vin.

Cele două tabere s-au încăierat.

În apărarea lui Igor Dodon a sărit şi fostul coleg de partid, primarul Chişinăului, Ion Ceban. 

Edilul spune că evenimentele de astăzi sunt nişte fumigene, menite să acopere gafele guvernării şi să distragă atenţia de la problemele adevărate. 

Şi ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a reacţionat. Potrivit acestuia, toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi este convins că politicul nu poate avea imunitate.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter