Recomandări

Obiectiv Comun: Reintegrarea în societate a deținuților minori

post-img
Obiectiv Comun

Deținuții minori de la Penitenciarul din Goian vor beneficia de condiții mai bune pentru desfășurarea programelor de formare profesională, care au drept scop creșterea ratei de reintegrare cu succes a foștilor deținuți în societate.

ZFR

Experiența a arătat că programele de schimbare de comportament, care sunt un element important al conceptului de securitate, generează rezultate cu impact sporit și contribuie la reducerea riscului de recidivă.

Accentul pe interacțiunea cu deținuții minori și asigurarea unui mediu propice pentru formarea profesională și dezvoltarea personală crește încrederea și stima de sine și îi ajută să se pregătească mai bine pentru viața din afara penitenciarului. Reintegrarea in societate a deținuților minori este subiectul emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. 

Invitații ediţiei sunt: ILIE ZABICA -  director Fundația Regina Pacis ALEXANDRU ROIBU - director Centrul de detenție pentru minori Goian  

ALA JUVALĂ  -șefa Secției minori a Biroului de Probațiune Chișinău. Realizator - Elena Guțu, producător - Ana Iacub. 

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter