Social

Distracție şi adrenalină pe două roţi: Sute de bikeri şi-au dat întâlnire la Chişinău

Distracție şi adrenalină pe două roţi
Sursa video: TVR MOLDOVA

Distracție şi adrenalină pe două roţi. Sute de bikeri din Republica Moldova şi-au dat întâlnire, astăzi, la Chişinău pentru a sărbători încheierea sezonului moto din acest an. A fost ultima zi când motocicliştii şi-au turat motoarele la maxim. Acum, ei îşi vor duce motocicletele în garaje, până la primăvară.

Stanislav a urcat pe motocicleta sa şi a venit la Chişinău din sudul Republicii Moldova, de la Cantemir. Ne spune că, de 12 ani, are o pasiune pentu motoare.

„ O Honda CBS din 2000. Are 22 de ani. Câţi km aţi parcurs cu ea? In jur la 35 de mii de km. Destul de mult. Care sunt emoţiile atunci urcați pe 2 roţi? Emoțiile nu pot să le spun in 2,3 cuvinte. Îți dă libertate, dar în același timp şi trebuie să fii responsabil pentru că riscul e de multe ori mai mare decât cu automobilul”.

La închiderea sezonului moto a venit şi Aurel. În acest sezon a trăit cele mai tari senzaţii pe motocicleta sa de offroad.  

„Asta e o motocicletă care mai mult ieşi în offroad, decât pe trasă şi senzaţiile sunt mult mai mari, adrenalină se ridică mult mai tare. Anul ăsta am cumpărat-o, în primăvara am fost în Transfăgărășan, in Transalpina şi plănuiesc anul viitor să plec poate în Grecia sau Turcia”.

Bikerii spun că motoarele sunt pentru ei un stil de viaţă şi că vor simţi lipsa emoţiilor pe care le-o oferă o călătorie cu motocicleta.  

„Nu pot spune şi nu pot reda aceste emoţii. Asta e cred că în inimă şi sânge deja. Asta e a noastră! Până nu te urci pe aşa o tehnică nu înţelegi ce e asta. Cât timp ați făcut de la Cahul până la Chișinău? Vreo 2 ore şi ceva. Prin Comrat, Cimișlia, înapoi prin Leova şi Hânceşti. Cum e să vedeți Moldova pe 2 roţi? Foarte bine. E interesant. Noi ca motocicliști avem o plăcere de la asta”.

Datele poliţiei arată că în prima jumătate a acestui an, s-au produs 118 accidente cu implicarea motocicliştilor, în urma cărora nouă oameni  au murit, iar alţi 110 au fost răniţi.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter