Actualitate

Precizările Ministerului de Externe privind indemnizația copiilor dimplomați

Precizările Ministerului de Externe privind indemnizația copiilor dimplomați

Proiectul de lege ce presupune ca statul să aloce indemnizaţii de 500 de euro pentru copiii diplomaţilor din Republica Moldova, detaşaţi în misiuni, în străinătate, va suferi modificări. Totuşi, asta nu înseamnă că se va renunţa la el. Iniţiativa, care a provocat nemulţumiri în spaţiul public, a fost comentată astăzi de secretarul general de la Ministerul de Externe.

ZFR

MIHAI MÎŢU secretar general, MAE: „Această decizie nu ar fi vizat toate statele lumii. Expres ar fi fost destinat pentru acele state unde există o dificultate de încadrare a copiilor pentru studii, cum ar fi Suedia, Ungaria şi aşa mai departe. Deci nu ar fi fost un impact financiar aşa cum s-a discutat foarte aprig în rândul oniei publice”.


Săptămâna trecută, deputaţii au votat modificări la legea privind serviciul diplomatic iar una din ele prevede indemnizații lunare de până la 500 de euro pentru copiii minori ai diplomaților. Ministerul de Externe motivează costuri ridicate pentru educatie, din cauza problemelor legate de limba de predare din țările respective, iar acest lucru ar duce la un exodul al diplomaților. Proiectul a fost criticat în spaţiul public iar Ministerul de Externe a anuntat că va lua in calcul toate propunerile.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter