Justiție

Un procuror din Statele Unite ale Americii a câștigat concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova.

post-img
Veronica Dragalin
Sursa foto: Realitatea.md

Un procuror din Statele Unite ale Americii a câștigat concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova. Veronica Dragalin a acumulat cel mai mare punctaj acordat de membri Consiliului Superior al Procurorilor și va fi propusă pentru numirea în funcție de către procurorul general interimar.

ANGELA MOTUZOC, președinte, Consiliul Superior al Procurorilor: „Consiliul Superior al procurorilor a hotărât…. Procuraturii Anticorupţie”.

Veronica  Drăgălin a obținut 72 de puncta, cel mai mare punctaj la proba  interviului. A fost urmată în clasament de Octavian Echimvschi, cu 53 de  puncte, Adrian Bordianu, cu 40 de puncte şi Victor Brînză – 36 de  puncte.

PUNCTAJUL CANDIDAŢILOR LA FUNCȚIA DE PROCUROR ȘEF

Veronica Drăgălin – 72, 15 puncte
Octavian Iachimovschi – 53,01 puncte
Adrian Bordianu – 40, 93 puncte
Victor Brînză – 36,15 puncte

Sursa http://CSP.MD

La interviu, Veronica Drăgălin a declarat membrilor comisiei de  examinare că are o experienţă de peste 10 ani în anchete de corupţie.

VERONICA DRĂGĂLIN, câștigătoarea concursului pentru şefia Procuraturii Anticorupție: „Am  petrecut peste 10 ani lucrând la cazuri complexe de corupţie. Multe  dintre ele au avut aspecte internaţionale, inclusiv nevoia de a obţine  documente de la Guverne străine şi nevoia de a urmări fugari de peste  hotare. Am lucrat la cazuri de rezonanţă în Los Angeles, unde oficiul  meu reprezintă 19 milioane de cetăţeni. Ca procuror am adus în judecată  politicieni corupţi din ambele partide care se află la Guvernare în SUA.  MUSCA În experienţa mea de procuror federal, toate cazurile mele care  au ajuns în judecată au rezultat în condamnare”.

Veronica Drăgălin a fost unicul candidat din afara sistemului de  justiție din Republica Moldova. Ea a emigrat împreună cu familia, de la o  vârstă fragedă, și a fost educată și formată profesional în școli din  Statele Unite ale Americii. 

Veronica Drăgălin știe cinci limbi străine  și este acum  procuror federal în statul american California.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter