Actualitate

Bugetul pentru Ministerul Apărării va fi majorat cu 14,5 milioane lei

post-img
Ministerul Apărării
Sursa foto: stiri.md

Bugetul pentru Ministerul Apărării va fi majorat cu 14,5 mln lei, în conformitate cu prevederile din proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022, aprobat miercuri de Cabinetul de miniștri.

"Astfel, potrivit documentului, alocațiile pentru Ministerul Apărării din bugetul de stat vor constitui 1 047,2 miliarde lei.

În acest sens, cheltuielile pe sectorul „Apărare Națională” se vor majora cu 1,4%, respectiv de la 884,1 milioane lei la 896,8 milioane lei", se arată într-un comunicat oficial.

Principalele majorări vizează cheltuielile de personal (+9,0 mln lei), asigurarea cu carburanți și lubrifianți pentru activitățile Armatei Naționale (+3,5 mln lei), elaborarea studiului de fezabilitate pentru inițierea proiectului de investiții capitale (+1,0 mln lei), reparații curente ale încăperilor și procurarea mobilierului pentru militarii în termen din cadrul unităților militare (+0,7 mln lei).

Până în prezent, bugetul pentru Ministerul Apărării era estimat la 1 032, 6 miliarde lei, ceea ce constituia 0,38% din Produsul Intern Brut.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter