Actualitate

PE a votat rezoluția în sprijinul acordării Ucrainei și R. Moldova statutul de țări candidate

post-img
Parlamentul European
Sursa foto: imagine simbol

Parlamentul European a votat rezoluția în sprijinul acordării Ucrainei și Republicii Moldova a statutului de state candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană

Au fost acordate 529 voturi pentru Republica Moldova și Ucraina în Parlamentul European.

"Tocmai am votat cu foarte mare majoritate Rezoluția Partamentului în care cerem acordarea statutului de candidate pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Rezultatul votului arată că în Parlamentul European nu mai există opoziție la Republica Moldova. Susținere totală", scrie europarlamentarul Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook.

La Bruxelles are loc astăzi reuniunea Consiliului European, la care șefii de stat sau de guvern din țările blocului comunitar urmează să aprobe acordarea statului de "candidat pentru Aderarea la Uniunea Europeană" pentru Ucraina și a Republica Moldova.

Republica Moldova a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană la 3 martie. La finalul săptămânii trecute, Comisia Europeană a venit cu recomandarea către Consiliul European să ofere Republicii Moldova și Ucrainei statut de candidat la aderare. Decizia finală este luată de liderii statelor membre cu unanimitate de voturi.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter