Actualitate

Ministrul de Externe, Mihai Popșoi: „Rămășițele dronei Shahed găsite în sudul Republicii Moldova sunt o amintire dură a violenței și distrugerii semănate de Kremlin”

post-img
Mihai Popșoi
Sursa foto: Dumitru Doru +37379455950

Premierul Dorin Recean și ministrul de Externe, Mihai Popșoi, au venit cu reacții a informația potrivit căreia fragmente dintr-o dronă Shahed au fost găsite pe teritoriul Republicii Moldova, în apropierea frontierei cu Ucraina.

„Fragmente de dronă au fost găsite în partea de sud a Republicii Moldova. Investigația este în derulare. Siguranța publică este asigurată de către autorități și nu există riscuri pentru comunitățile locale”, a conchis premierul Dorin Recean pe platforma X, fostă Twitter.

Cu o reacție a venit și ministrul de Externe Mihai Popșoi, care a condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei.

„Condamnăm atacurile barbare constante ale Rusiei împotriva Ucrainei, care afectează direct și Republica Moldova. Rămășițele dronei Shahed, găsite astăzi în sudul țării în apropierea graniței sunt o amintire dură a violenței și distrugerii semănate de Kremlin”, a declarat Mihai Popșoi.

Reacție la subiect a avut și președintele Maia Sandu.

Amintim că Poliția de Frontieră a informat ieri, 11 februarie 2024, că în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter