Mai sunt doar câteva ore până la petrecerea de Revelion, iar pregătirile sunt în toi. Mulţi moldoveni aleg să petreacă în sânul familiei. Gospodinele s-au trezit de dimineaţă şi au început pregătirile pentru masa de sărbătoare. Dintre felurile de mâncare nelipsite în noaptea dintre ani sunt piftia, sarmalele şi pârjoalele.
Pentru familia Munteanu din Chişinău, Revelionul este o sărbătoare de suflet. Toate rudele, de la mic la mare, se adună ca să întâmpine noul an. Iar pentru a se asigura că masa de sărbătoare va arăta impecabil, gospodinele s-au trezit de dimineaţă şi au pregătit bucate alese.
AURICA MUNTEANU, locuitoare a municipiului Chişinău: „Pregătim pârjoale. borş scăzut, care nu lipseşte de pe masa de sărbătoare. Borş scăzut sau sarmale. Aici avem ciuperci, le prăjim. Aici facem pentru olivia, clătite, peşte, tartine cu peşte roşu, şuba care nu lipseşte de la Anul Nou. În ziua când e Revelionul, sărbătoarea, la mine totul în acea zi se pregăteşte. Cel mai proaspăt, bine aranjat. Să arate bine totul îmi place, şi la gust, şi estetic.”
Revelionul are o dublă semnificaţie pentru soţii Munteanu, care-şi omagiază nepoata chiar în prima zi a anului.
Gospodarul casei spune că nicio sărbătoare nu este completă fără un vin bun.
VASILE MUNTEANU, locuitor al municipiului Chişinău: „De obicei, gospodarii se laudă cu tăria pe masă. Un vin bun de casă, deja şampanie. - Niciodată nu lipseşte de pe masa de sărbătoare? - Eii, de unde? Suntem moldoveni.”
Familia Munteanu a pregătit şi o urătură pentru echipa TVR MOLDOVA.