Cultură

Instituţiile de învăţământ din R. Moldova vor putea introduce, la dorinţă, examene de admitere la liceu

video

Instituţiile de învăţământ din Republica Moldova vor putea introduce, la dorinţă, examene de admitere la liceu. Nota minimă de intrare la liceu va fi şase. Precizările au fost făcute de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, odată cu lansarea campaniei "Fii onest, nu copia".

LILIA IVANOV  director, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare: „Circa 400 de voluntari vor fi prezenţi în sălile de examene alături de absolvenţii de gimnaziu pentru a preveni frauda şi copiatul. Vom monitoriza examenele în raioanele acre au ridicat cele mai mari semne de întrebare pe dimensiunea integrităţii şi în care au fost constatate cele mai mari discrepanţe la examenul de bacalaureat şi cele de absolvire a gimanziului.”

În acest an, voluntarii vor monitoriza absolvenţii de gimnaziu din opt raioane - Briceni, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Drochia, Dubăsari, Rezina și Șoldănești. Raioanele nu au fost alese întâmplător. Aici, majoritatea elevilor au obţinut, în sesiunea trecută, note între opt şi 10 la examenele de absolvire a gimnaziului. În schimb, au avut rezultate rele la bacalaureat. În acest an, examenele naționale de absolvire a gimnaziului se vor desfășura în perioada 3-13 iunie.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter