Poliția R. Moldova informează că un bărbat din raionul Ialoveni, un cetățean străin și o femeie din Slobozia, au fost reținuți, fiind suspectați de implicare în schema de escrocherie cu „ruda implicată în accident”. Victimele s-au dovedit a fi două femei din raionul Cimișlia și una din Hîncești.
Prima victimă, o femeie de 81 de ani, locuitoare a orașului Cimișlia, a sesizat polițiștii despre faptul că a transmis o sumă de bani la o persoană necunoscută, sub pretextul că fiica sa a comis un accident rutier în urma căruia a fost traumată o persoană. Aceasta a fost apelată la telefonul fix de o persoană care s-a prezentat drept angajat al instituțiilor de drept, solicitând o sumă mare de bani pentru a restitui paguba părții vătămate, iar fiica să fie eliberată.
În mai puțin de o oră, femeia a fost delapidată de 92 de mii de lei, circa 4 000 de euro și 6000 de dolari.
Mai mult, în câteva minute, la domiciliul femeii a venit un alt bărbat care a mai solicitat o sumă de bani, însă victima l-a încuiat în casă, după care a apelat la numărul unic de urgență 112, suspectul reușind totuși să fugă din locuință prin balcon.
Grație acțiunilor întreprinse de polițiștii din Cimișlia, bărbatul de 38 de ani a fost reținut la intrarea în satul Porumbrei.
În alt caz, victima, o femeie de 67 de ani, din aceeași localitate, prin aceeași metodă, a fost deposedată de 11 500 de euro. În scurt timp, polițiștii au identificat și reținut suspectul, un tânăr de 21 de ani, domiciliat în raionul Ialoveni.
Ambii bărbați au fost plasați în arest pentru 30 de zile.
O femeie de 82 de ani din Hîncești, a fost victima altui caz de escrocherie. Aceasta a fost apelată la telefonul fix de o femeie și, prin aceeași schemă a deposedat-o de 26 000 de lei, 470 de dolari și 650 de euro.
Suspecta de 34 de ani din Slobozia a fost reținută pentru 72 de ore, iar la moment este cercetată în stare de libertate.
Investigațiile continuă pentru stabilirea complicității și altor persoane în comiterea infracțiunilor.
Oamenii legii cheamă repetat populația la prudență! Ținta infractorilor sunt de obicei persoanele vârstnice. Oamenii sunt îndemnați să-i informeze pe cei apropiați despre acest gen de înșelătorie, iar pentru a nu deveni victima infractorilor să sesizeze imediat cazurile la Poliție.