Social

Pregătiri pentru sezonul de încălzire: AEE verifică centralele termice pe biocombustibil din instituțiile publice

post-img
Pregătiri pentru sezonul de încălzire

Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) verifică gradul de pregătire a centralelor termice pe biocombustibil solid din instituțiile publice, înainte de începutul sezonului de încălzire 2023-2024.

Directorul AEE, Ion Muntean, a vizitat două instituții publice care utilizează centrale termice pe biocombustibil solid, pentru a analiza în ce măsură acestea sunt pregătite pentru iarnă. Ion Muntean a mers la Grădinița de copii „Făguraș” din satul Cruglic, raionul Criuleni, frecventată de 125 de copii, și Centrul de sănătate din localitatea Morozeni, raionul Orhei.

De asemenea, în cadrul vizitei au fost prezentate măsuri de pregătire pentru sezonul de încălzire, pentru asigurarea bunei funcționări a sistemului de încălzire. Pregătirea adecvată pentru sezonul de încălzire este esențială pentru a asigura că centrala pe biocombustibil solid funcționează în mod optim, cu costuri reduse și un impact mai mic asupra mediului.

Potrivit AEE, respectând anumite măsuri, deținătorii de astfel de centrale pot să beneficieze pe deplin de avantajele biocombustibililor solizi și să contribuie la reducerea emisiilor de carbon, dar și la creșterea gradului de independență energetică.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter