Actualitate

Senatorul Titus Corlăţean a declarat la Chișinău că Unirea se poate face prin infrastructură și dezvoltare regională

Senatorul Titus Corlăţean a declarat la Chișinău că Unirea se poate face prin infrastructură și dezvoltare regională

Senatorul Titus Corlăţean a declarat la Chișinău că Unirea se poate face prin infrastructură și dezvoltare regională. El a participat la Forumul aleșilor locali ai Partidului Democrat din Moldova și ai Partidului Social Democrat din România. Totodată, oficialul susține cooperarea la nivelul administrațiilor locale.

Ca stat candidat la aderare la Uniunea Europeană, Republica Moldova poate beneficia de fonduri europene nerambursabile pentru investiții iar România oferă o mână de ajutor.

TITUS CORLĂŢEAN senator, vicepreşedinte PSD România: „Este un for care transmite un semnal foarte clar. Este dorinţa privind aprofundarea unei cooperări la nivelul administraţiei locale, judeţene, raionale, în beneficiul cetăţenilor, pentru că România fiind un stat membru al UE evident că are access la o serie de axe de finanţare cu fonduri europene, structurale de dezvoltare regional şi transfrontalieră.Republica Moldova este nu doar o soră a României, R.Moldova face parte din Europa şi trebuie să facă parte din UE”.


Oficialul român a declarat că România promovează unirea prin infrastructură și dezvoltare regională iar parteneriatul politic și administrativ este una dintre căile spre succes.

IURIE CIOCAN președintele filialei PSD în Republica Moldova: „S-a discutat despre creşterea capacităţilor instituţionale din cadrul primărilor din RM în aşa mod încât primăriile, condiliile locale să fie capabile să pregătească dosarele necsare pentru a accesa, împreună cu partenerii din România, fonduri europene, fonduri pentru dezvoltarea regională, fonduri nerambursabile”.

NICOLAE CIUBUC vicepreşedinte PDM: „Ţara candidat la UE presupune o serie de eforturi, reforme, acţiuni concrete în vederea accederii în spaţiul European şi acest lucru inevitabil este nevoie de o expertiză şi experienţă puternică ceea ce poate fi preluată şi, respectiv, oferită din partea României”.

La prima ediție a Forumul aleşilor locali ai PDM şi PSD au fost prezenţi aproximativ 150 de primari şi preşedinţi de raioane din Republica Moldova şi România.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter