Actualitate

MAE denunță un fals apărut în on-lineul rusesc. „Informația privind includerea Republicii Moldova într-o schemă de export a materialului biologic este pură ficțiune”

post-img
Fake news

În mediul on-line rusesc a fost distribuit un mesaj fals și manipulator despre includerea Republicii Moldova într-o pretinsă schemă de export în masă a materialului biologic.

ZFR

„Informația este pură ficțiune. Fiind atribuită ministerului rus al apărării și distribuită de mai multe site-uri ruse, aceasta continuă seria de falsuri prin care propaganda rusă încearcă promovarea ideii că Ucraina poate folosi în perspectivă substanțe biologice. Elementul nou apărut acum e că și 🇲🇩 ar fi implicată logistic în acest proces.

Declaram cu fermitate: sunt falsuri, menite să creeze confuzii și ambiguități cu scopul discreditării autorităților moldovenești și căii europene a țării noastre. Mesajul fals a apărut premeditat de Ziua Independenței, cu scopul de a umbri sărbătoarea și a provoca dezbinare.

🇲🇩 Republica Moldova este atașată tuturor normelor internaționale împotriva proliferării armelor biologice și așa va rămâne.

Vă recomandăm să vă echipați cu surse sigure. Informat, deci protejat!”, precizează un comunicat al MAE de la Chișinău.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter