Sport

Valeriu Mircea râvneşte la o nouă victorie de răsunet în octagonul din KSW

Valeriu Mircea râvneşte la o nouă victorie de răsunet în octagonul din KSW

Luptătorul Valeriu Mircea râvneşte la o nouă victorie de răsunet în octagonul din KSW. De această dată, sportivul din Republica Moldova se va bate pentru titlul suprem de campion mondial în cadrul promoției poloneze. Sâmbătă, "The Solitary Wolf" îl va avea ca adversar pe francezul Salahdine Parnasse, la Paris.

VALERIU MIRCEA, luptător: „O să merg și o să-l înving pe Parnasse. Nimic nu mă va opri. Ca un lup adevărat, eu o să merg înainte și o să demonstrez că sunt un adevărat campion și gladiator."

Pentru a se pregăti corespunzător de luptă, Valeriu Mircea a efectuat un cantonament intensiv de pregătire, care a durat mai multe săptămâni, în Irlanda. Mai mult decât atât, "The Solitary Wolf" a avut ocazia să se antreneze alături de Conor McGregor, legendarul luptător din UFC.

VALERIU MIRCEA, luptător: "Evident că mi-am dorit să am mai mult timp pentru pregătire pentru luptă cu Parnasse. Dacă organizatorii au dorit asta, să fie în voia lor."

În prezent, Valeriu Mircea este campion interimar, după ce la mijlocul lunii februarie l-a învins pe cehul Leo Brichta. Atunci, sportivul din Republica Moldova a înregistrat a 30-a victorie din carieră și a fost premiat cu 30 de mii de euro.

Pentru a-și adjudeca titlul suprem, "The Solitary Wolf" trebuie să-l învingă pe Salahdine Parnasse, cel care deține centura de campion. Chiar dacă a cedat în ultimul duel disputat în luna decembrie a anului trecut, francezul se poate lăuda cu 18 victorii și două înfrângeri de-a lungul carierei.

SALAHDINE PARNASSE, luptător, Franța: „Este adevărat că este puternic, dar puterea nu este totul. Eu sunt mai rapid decât el. Mai mult, cred că și eu sunt un luptător puternic. Lupta va clarifica totul."

Bătălia dintre Valeriu Mircea și Salahdine Parnasse va avea loc sâmbătă, în cadrul galei KSW 93, care va fi organizată la Paris. Gazda evenimentului sportiv va fi o arena, cu o capacitate de opt mii de spectatori.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter