Sport

FC Petrocub, primul meci din istoria echipei în preliminariile din Liga Campionilor

FC Petrocub, primul meci din istoria echipei în preliminariile din Liga Campionilor

În aceste momente, FC Petrocub joacă primul meci din istoria echipei în preliminariile din Liga Campionilor. "Leii de Hîncești" dispută acum partida cu FC Ordabasy, deținătoarea titlului din Kazakhstan. Înainte de fluierul de start, reprezentanții clubului din Republica Moldova au declarat că șansele celor două formații sunt egale.

MAXIM POTÎRNICHE, fundaș, FC Petrocub Hîncești: Are un mic avantaj, pentru că echipa este în formă. În principiu, noi am avut 4-5 meciuri, prin intermediul cărora am reușit să ne pregătim."

ANDREI MARTIN, antrenor, FC Petrocub Hîncești: "Noi ne-am odihnit după sezonul precedent. Ne-am antrenat bine în timpul cantonamentului, așa că avem și unele avantaje. În opinia mea, sunt două echipe, cu șanse egale. Totul se va decide pe terenul de fotbal și diferența va fi... în detalii."

Pe lângă faptul că FC Ordabasy este în plin sezon fotbalistic și are o serie de opt meciuri fără eșec în cupa și campionatul din Kazakhstan, echipa adversă ar putea profita de problemele din lotul clubului FC Petrocub. Conform informațiilor din presă, din cauza unor conflicte la nivel de conducere, câțiva jucători importanți, printre care portarul Razak Abalora, nu vor mai reprezenta echipa din Hîncești. Chiar şi aşa, campioana Republicii Moldova s-a pregătit timp de câteva săptămâni pentru deplasarea în Kazakhstan și a înregistrat două victorii în partidele amicale cu Farul Constanța.

Meciul dintre FC Petrocub și FC Ordabasy a început la ora 18 și se dispută pe terenul advers, echipa gazdă fiind considerată favorită clară la obținerea victoriei în această seară. Peste o săptămână, este programată manșa secundă, care se va juca la Chișinău, pe stadionul Zimbru.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter