Social

Jurnalişti și oameni de afaceri au fost chelneri pentru o seară. Cu banii adunaţi din bacşişuri vor cumpăra rechizite pentru copiii din familiile nevoiașe

Acșiune socială
Sursa video: TVR MOLDOVA

Şapte persoane publice au decis să-şi schimbe meseriile în scop caritabil. Jurnalişti sau oameni de afaceri, aceştia au fost, pentru o seară, chelneri într-un restaurant din Chişinău. Din banii adunaţi din bacşişuri, în total 54 de mii de lei, organizatorii vor cumpăra ghiozdane şi rechizite de şcoală pentru copiii din familiile social-vulnerabile.

„Bună ziua, aici aveţi meniu de sezon şi aici meniu clasic. Dacă sunteţi decisă să comandaţi?”

După ce au avut parte de o scurtă instruire, cele şapte persoane publice - jurnalişti, actori sau oameni de afaceri - şi-au pus şorţurile şi au intrat în rolul unor chelneri.

DANA CIOBANU, jurnalist TVR MOLDOVA, actor: „Partea cea mai grea să nu confunzi comenzile şi să fii dispusă să interacţioneze cu clienţii la cel mai înalt nivel. Cei care au venit aici majoritatea ştiu de ce au venit, iar noi trebuie să le amintim că fac o faptă bună." 

OLGA ŢAPORDEI, expert, personal branding: „Mă simt foarte enegică şi abia aştept să vină mai multă lume şi poată savura aici şi în al doilea rând să participe la această cauză nobilă.  Facem totul atât de impecabil încât oamenii să vreie să facă acest lucru. Pentru că asta facem, când merge şi suntem deserviţi foarte bine cumva vrem să mulţumim acest om.”

DUMITRU VOLOŞIN, om de afaceri: „Mereu am visat să lucrez chelner. Acum pot să-mi realizez visul, iar copiii din sate pot să-şi împlineacă un vis. Sunt mulţi copii din familii vulnerabile, care nu pot să-şi cumpere un ghiozdan, cărţi sau haine."

Într-o atmosferă elegantă, cu muzică live şi delicii culinare, oaspeţii au răspuns îndemnului organizatorilor şi au contribuit la colectarea de fonduri pentru copiii din familiile cu venituri modeste.

„ Este o ideie genială, simplu şi totul este la nivel. Ne plimbam şi ne-a plăcut muzica, atmosfera şi am zis să încercăm.”

„Prima dată participăm aşa indirect la aşa timp de eveniment şi susţinem. Ce ţine de chelnirii care acum ne deservesc, pentru că prima dată vedem aşa, impresiile sunt pozitive.” 

„Mi se pare o cauză nobilă şi să ajutăm înaite de 1 septembrie copii care nu au posibilitatea să-şi cumpere rechizite.”

Din banii adunaţi în câteva ore, în total 54 de mii de lei, Aociaţia "The Moldova Project" va cumpara  ghiozdane, caiete, rechizite, haine și încălțăminte pentru şcolari.

VICTORIA MOROZOV,  fondator, The Moldova Project: „Trebuie să ajungem la 500 de copii, ei ne aşteaptă trebuei să ajungem la ei neapărat. Foarte multă lume ne contactează şi ne cere ajutor de la famiilii de la refugiaţi care sunt pe teritoriul Republicii Moldova.”

Proiectul "HAI LA ȘCOALĂ" este la cea de-a treia ediție. Asociația "The Moldova Project" ajută familiile vulnerabile din Republica Moldova, de maibine de 14 ani, să-și construiască o viață sigură și independentă, prevenind abandonul copiilor.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter