Social

FOTO. Nivelul apei la Naslavcea a scăzut peste noapte cu 2,3 metri

post-img
Nivelul apei la Naslavcea
Sursa foto: dse.md

Potrivit ultimelor informații nivelul apei la punctul de măsurare Naslavcea raionul Ocnița a scăzut peste noapte cu 2,3 metri. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează în continuare situația în legătură că mărirea debitului de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck pe râul Nistru.

În acest sens prin intermediul organelor teritoriale au fost create 12 posturi de observare a nivelului apei. În urma monitorizării efectuate pe parcursul ultimelor 24 de ore nu au fost înregistrate schimbări esențiale.

Debitele de evacuare a apei din Nodul hidraulic Dnevstrovsk constituie circa 2250 m3/s, iar Nodul hidraulic Dubăsari constituie circa 650 m3/s. Către dimineața zilei de 25 noiembrie se atestă o descreștere a nivelului de apă la punctele de măsurare Ocnița în localitățile Naslavcea, Otaci, Unguri, dar și la punctele de măsurare Criuleni (Zolonceni), Ștefan-Vodă (Tudora).

Nivelul apei la Naslavcea

În continuare Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este în permanentă conlucrare cu autoritățile Ministerului Mediului și serviciile Ministerului Afacerilor Interne în vederea prevenirii riscului. Momentan situația atestată nu indică nici un pericol pentru gospodării și casele oamenilor, întrucât apa se scurge în limitele albiei.

Nivelul apei la Naslavcea

Nivelul apei la Naslavcea

Nivelul apei la Naslavcea

Nivelul apei la Naslavcea

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter