Extern

Netanyahu a cerut iertare pentru că nu a reușit să îi aducă în viață pe ostaticii executați de Hamas

video

Premierul Benjamin Netanyahu și-a cerut iertare pentru că nu a reușit să-i aducă în viață pe ostaticii executați de teroriştii Hamas cu puţin înainte ca forţele de apărare israeliene să ajungă la ei. ”Hamas va plăti un preț foarte mare”, a promis Netanyahu.

ZFR

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: Am spus-o familiilor și o repet în această seară: vă cer iertare pentru că nu am reușit să îi aduc înapoi în viață. Am fost aproape, dar nu am reușit. Și mai spun în această seară: Israelul nu va accepta acest masacru. Hamas va plăti un preț foarte mare pentru asta.

Netanyahu a explicat că axa răului condusă de Iran are nevoie de coridorul Philadelphia, o zonă de tampon îngustă de la graniţa dintre Egipt şi Fâşia Gaza, potrivit TVR Info. O chestiune strategică, inclusiv pentru a împiedica înarmarea Hamas.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: Aș defini sfârșitul războiului din Gaza atunci când Hamas nu va mai conduce Gaza. Îi vom da afară.

Mii de protestatari au ieșit din nou în stradă în Tel Aviv și la Ierusalim, într-o a doua noapte consecutivă de ciocniri cu forțele de ordine, cerând eliberarea ostaticilor din mâinile Hamas. S-a întâmplat la câteva ore după ce ostaticul israeliano-american Hersh Goldberg Polin a fost înmormântat.

Rachel Goldberg-Polin, mama lui Hersh Goldberg-Polin: În mijlocul agoniei inexplicabile, al terorii, angoasei, al disperării și al fricii, am devenit absolut siguri că te vei întoarce acasă, la noi, în viață. Dar nu a fost să fie. Acum nu mai trebuie să-mi fac griji pentru tine, știu că nu mai ești în pericol.

ZFR

Înainte de a se întâlni în celebra Situation Room cu echipa de negociere pentru eliberarea ostaticilor israelieni din Fâșia Gaza, președintele Joe Biden a dat un răspuns fără echivoc în ceea ce-l privește pe Benjamin Netanyahu.

Reporter – Veți prezenta săptămâna aceasta, ambelor părți, un acord final privind ostaticii?

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii: – Suntem foarte aproape de asta.

Reporter – Ce vă face să credeți că acest acord va avea mai mult succes față de celelalte?

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii: – Speranța moare ultima.

Reporter – Domnule președinte, credeți că este timpul ca premierul Netanyahu să facă mai mult în această privință? Credeți că face suficient?

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii: – Nu.

După o zi plină, marcată inclusiv de întâlniri de campanie alături de Kamala Harris, Biden s-a întors la cea mai arzătoare chestiune.

Reporter: – Aveți planuri să vorbiți cu prim-ministrul Netanyahu?

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii: – În cele din urmă.

Reporter- Săptămâna aceasta, mâine?

Joe Biden – În cele din urmă.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter